Home / Spelregels / Nederlands

In de Speel-O-Theek werken enthousiaste vrijwilligers. Ook het bestuur van de Speel-O-Theek bestaat volledig uit vrijwilligers.

Speel-O-Theek

(Ingang tegenover ingang Apotheek de Weide)

Adres

Speel-O-Theek Hoogeveen

Brede school de zuiderbreedte

boekenberghstraat 12

7906 GA Hoogeveen

Telefoon:
012961613
buiten openingstijden

0640368075

Openingstijden

Dinsdag
14.00 – 16.00
Woensdag
14.00 – 17.00
Donderdag 14.15 – 16.15 Vrijdag
14.15 – 16.17

Wat doen wij?

In de Speel-O-Theek kan je speelgoed lenen zoals boeken bij een bibliotheek. De Speel-O-Theek is er voor iedereen. Ook voor kinderen en volwassenen die op de een of andere manier belemmerd zij in hun ontwikkeling.

Het Laatste Nieuws, informatie over activiteiten en onze reglementen vind je op onze website. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om gewoon even binnen te stappen om te kijken of om te spelen.

Telefoon
Tijdens openingstijden: 06 12961613

Internet:
www.speelotheekhoogeveen.nl

E-mail:
info@speelotheekhoogeveen.nl

Facebook:
Facebook.com/despeelotheekhoogeveen

De Speel-O-Theek houdt gegevens van u bij. Natuurlijk gaan wij netjes om met uw gegevens, wilt u weten hoe, kijk dan op onze website.

Voor elke leeftijdscategorie en ontwikkelingsfase is er speelgoed aanwezig, ook voor buitenspeelgoed kunt u bij ons terecht. De Speel-O-Theek is een plaats waar je contacten kunt leggen, ervaringen kunt uitwisselen en advies kunt inwinnen.

Je mag het speelgoed voor een maximum van 3 weken lenen. Zo heb je steeds weer ander speelgoed. Ook voor aangepast speelgoed en ontwikkelingsmateriaal kun je bij ons terecht.

Themabox

Een Thema box telt als 1 stuks speelgoed. Per uitleenbeurt mag men 1 Thema box lenen. Voor niet-abonnees kost het lenen van een Themabox € 3,50 (knipkaart).

Verlengen en reserveren

Geleend speelgoed kan 1 x worden verlengd; daarna dient het te worden ingeleverd. Verlengen kan schriftelijk, per e-mail of telefonisch (tijdens openingstijden). Ook bestaat de mogelijkheid speelgoed te reserveren. De kosten hiervoor bedragen € 0,50 per stuk.

Muziekbladen

Bij een muziekinstrument mogen 3 muziekbladen geleend worden. Dit geldt als 1 stuks speelgoed. De muziekbladen kunnen ook zonder instrument worden geleend. Ook dan tellen 3 muziekbladen als 1 stuks speelgoed.

Schoonmaken / tellen

Leden zijn verplicht de aantallen te tellen voordat het speelgoed meegenomen wordt. Mocht er een onderdeel ontbreken of beschadigd zijn, dan dient dit te worden gemeld aan de balie.

U voorkomt hiermee problemen bij het inleveren. Na de uitleenperiode dient het speelgoed nageteld en schoon ingeleverd te worden. De medewerkers/vrijwilligers van de Speel-O-Theek zien hier op toe.

Boete en schade

Als speelgoed te laat wordt ingeleverd is een boete verschuldigd. Deze bedraagt € 0,15 per stuk per dag (uitgaande van het aantal openingsdagen van de Speel-O-Theek).

Bij beschadiging van het geleende materiaal wordt in overleg een vergoeding vastgesteld. Het minimum bedrag is € 2.50.

Wanneer het beschadigde en/of ontbrekende deel meer kost dan € 2,50 of het materiaal kan zonder dit deel niet meer worden    uitgeleend, dan wordt in overleg met de Speelgoedcommissie een boete of vergoeding vastgesteld. De lener is verantwoordelijk voor het geleende materiaal. Schade door normale slijtage wordt niet beboet.

Vermissing

Als er van het geleende materiaal onderdelen ontbreken, heeft men de keuze om of het speelgoed opnieuw te lenen en thuis te zoeken naar het vermiste onderdeel of een vergoeding te betalen. Deze vergoeding is minimaal € 2,50.

Omgang

We gaan op een nette manier met elkaar om, schelden en roepen wordt niet geaccepteerd.

Onze medewerkers zullen u graag een rondleiding geven. Met de Speel-O-Theek raakt u nooit uitgespeeld.